Ogłoszenia

Zapytaj o cenę PLN
Kontakt z ogłoszeniodawcą
REKLAMA

PremiumSIL - Nowoczesny zakiszacz

Dodane: 2017-03-29 15:22, przez
PremiumSIL - Nowoczesny zakiszacz
Telefon: 52 569 90 33
Lokalizacja: Mogilno
Kategoria: Rolnictwo, ogrodnictwo

Treść ogłoszenia

PremiumSIL to preparat bakteryjny do zakiszania.
Zalecany do konserwacji wszystkich gatunków roślin: lucerny, traw, koniczyny, zbóż, kukurydzy i odpadów przemysłu rolno – spożywczego (wysłodki buraczane).

PremiumSIL zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w optymalnych warunkach i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Pozwala on uzyskać szybkie obniżęnie ph do ok. 4 a tym samym uniknięcia niepożądanej fermentacji i strat składników pokarmowych zakiszanych roślin. Szczepy bakterii z PremiumSIL są tak dobrane, aby aby wzajemnie uzupełniały się na różnych etapach procesu zakiszania niezleżnie od jakości surowca i warunków zewnętrznych. Ich różnorodność i wysokie stężenie decydują o ich skuteczności. Bakterie z PremiumSIL w porówaniu z innymi produktami konkurencyjnymi mają aż 6-cio krotną przewagę liczebną !

Przy wyborze preparatu do zakiszania należy kirować się różnorodnością skłądu bakteryjnego i liczbą bakterii w roztworze roboczym, przypadającym na 1g zakiszanego surowca.Oba te kryteria zaliczają PremiumSIL do ścisłej czołówki tzw. zakiszaczy

PremiumSIL w swym składzie zawiera mieszankę bakterii efektywnie poprawiających proces zakiszania, a wzajemne oddziaływanie i współdziałanie poszczególnych szczepów bakteryjnych potęguj

e ich skuteczność działania
Skład:
Bardzo zróżnicowany skład bakteryjny,
5 różnych gatunków bakterii fermentacji mlekowej, 600tys. bakterii z PremiumSIL przypada na każdy gram zakiszanego surowca - aż 6 razy więcej niż u konkurencji

Kompozyt mikrobiologiczny zawiera bakterie fermentacji mlekowej w ilości 6x10(10) j.t.k/g preparatu:
-Lactobacillus plantarum
-Pediococcus acidilatici
-Lactobactillus casei
-Lactobactillus brevis
-Enterococcus faecium


Wyświetleń: 34
Ta strona korzysta z plików cookies. Parametry ich działania możesz ustawić w swojej przeglądarce. Więcej na ten temat możesz zobaczyć [ tutaj ].
X